varsågod camilla...

..... frida.vejdal heter jag på skype
avancerat och bra!

Snabb update. Frittan lever, ska precis åka och hämta Riley på skolan för att åka på gymnastik. Har inte ätit lunch utan tvättat och tryckt i mig lite vindruvor. Så nu är jag riktigt ruggigt hungrig. Men det donar jag senare....

Ikväll är det fredag och frida är ledig. Jag orkar inte ta mig in till NYC eftersom jag ska in dit imorgon.... Och på söndag. Nej, det blir för omständigt och dyrt. Jag stannar här. Vad gör man här? hahah

Jag har även införskaffat hudlotion nu och lite andra bra saker, exempelvis strumpor. Insåg att det var hål på två av mina 6 medtagna par. Så nu har jag köpt nya. Jag har även tnkat för första gången idag. SJÄLV! Men det var fullservice, så allt jag gjorde var att ge en kille 20 dollar så tankade han full tank (Observera priset!).

Hörs senare mina nära och kära

Två veckor hos min familj nu.

Jag är rätt redo att skypa med folk nu. Jag har laddat ner det under kvällen och nu sitter jag här, klockan 10 á la my time. och är helt ensammen. Inte en enda igenkännbar själ visar sig på den där kontakt listan. Jag har ju trots allt typ två kontakter att skrolla emellan!

Det är lite knepigt det där, att det skiljer så mycket i tid mellan våra olika kontisar. jaja, Jag ska bara hålla er lite uppdaterade idag, för jag är ohyggligt, ofantligt supertrött (plus att det går en film på TV nu, som jag känner att jag håller på att fastna i)

Igår fick jag mig ett litet skratt åt min värdmoder, vi satt och oskyldigt kollade på American Idol när jag plötsligt ser att det rinner n tår på hennes kind. Shit känner jag, vad ska jag göra nu?! Paniken växte och jag tokundrade vad det var som va fel? Vad skulle jag säga? vad kunde jag göra? Men nejdå, hon blev bara lite leden i ögat för att de som gick vidare blev så glada. Försår ni då hur oerhört söt hon är? Älskade Jodi:)

På lördag ska jag in till NYC igen och träffa Julia och Ingela. Vi ska då bege oss till Svenska kyrkan för att be lite böner eller vad det är man ber, sen ska vi vidare till våra kloster. Köpcentrumen. På söndag sedan så är det dags för det mest heliga under hela året här borta. SUPERBOWL! Jag vet inte riktigt vad mina planer är än, men det ska ses! Det ska det!" trots att jag inte riktigt fattar allt, trots att Bill har försökt förklara, så ska jag kika med glädje. Jag vet inte om det blir med Julia, om det blir här eller i NYC eller om jag ska träffa en tjej som heter Patricia. Skit sak samma. det ska ses i alla fall!

På söndag ska jag även på en välgörenhetsgrej. Jag ska till buildabear. Björnen vi då bygger för 5 dollar kommer att ges till ett hem för hemlösa barn här i min stad. Klart jag ska vara med! Jag har även signat upp mig för att gå på mary poppins musikalen med min au pair care grupp. Vet dock itne riktigt när den är. Men den vill jag se!
 
Liksom att jag vill se Chicago musikalen och Shrekmusikalen. haha

Åh, jag glömde nästan. idag ahde jag möte med min area director, så nu måste jag skaffa körkort, och social security card och bankkonto och allt. Det är mycket, men rätt skoj. Kul med ett utländskt körkort faktiskt! Imorgon ska jag även tanka för första gången, fast Bill får hjälpa mig. efter mataffärenisidenten så tänker jag låta någon annan mer erfaren deltaga på alla mina nya "första" framöver.

Tack Sofia. Nu log jag.  I love you ju.

Godnatt mina bönor. Adda mig på skype så kan vi snacka heela tiden. asfränt!

Vilsen på oidentifierbara motorvägar i väst. Ja, det kan jag lova!

Nu sitter jag här igen. Klockan är 05.00 hos er, det vet jag... mest för att jag inte har ändrat tiden på min dator än. Den går fortfarande efter våran nordiska frökenur, men även för att jag vet att det är 6 timmar emellan mig och er och mina mattekunskaper är awesome, som vi hade sagt här borta i staterna!

Idag är jag rätt trött, chocking! Jag började dagen med att börja med att jobba klockan halv 8, detta innebär att jag ska ha duschat, gjort mig iordning, bäddat sängen, ätit frukost och vara fit for fight klockan halv 8. Sedan slutade jag jobba 11 timmar senare. Men det var en mysig dag. Kall, men mysig. Jag började med att köra Luke till skolan klockan nio, sedan åkte jag och Riley tillbaka till huset för att avnjuta lite soppa, ett samtal med mor och lite gluttande på toystory.

Klockan slog 11.15 och det var dags för oss brudar att ta oss till grannstaden där Riley har sin gympa. Idag var det hennes sista lektion innan hon måte byta åldergrupp och hon var så duktig och stolt! Efter en dryg timma utav danser, kullerbyttor och sånger (som alla vuxa va tvugna att vara med på, jag menar vafan... jag kan ju inte ens blinka lilla stjrna på engelska!), så åkte vi tillbaka till Livingston för att hämta upp Luke på skolan.

Jag hade lovat barnen att vi skulle åka till Donkin donuts, vilket vi gjorde. Barnen tog bagels med frosting och sprinkels, medan frida slog till på en liten mushkin (En liten boll av donuts), det är inte så gott här nere. Jagahr dock upptäckt vaniljmjölken. Den är god, men ack så onyttig! Ajja bajja frida vejdal!

Sedan ahr vi spenderat dagen med spel, bygga torn, göra mat, rita, lägga pussel (....igen), spela candyland och zingo, läsa böcker och kolla på american idol.  Ja, det finns många sätt att sysselsätta sig på faktiskt. Tvätta har jag gjort också, men det är ju numera en värdslig sak!

Eter min dag begav jag mig ner till mitt rum för att titta på Twilight, som jag lagligt (hrrmm..) laddat ner. Den var bra faktiskt.

Men åter till igår... Jag begav mig alltså till Hotel Medowland inne i new Jersey. Fy fan säger jag bara! Jaag begav mig i min bil, utan GPS och med ett papper med vägbeskrivningar, ut på vägarna. Det var ett misstag. Jag hade ingen aning om någonting. allt är så konstig här! De hade sexfiliga motorvägar, utan markerade körfält! Det står inga hastigheter på motorvägarna, utan det är tydligen "något man ska veta...". Vafan! Hur ska jag kunna veta?! Jag kom fram efter mycket om och men, och även hem.. med lite mindre om och men.. men ändå en hel del om och men! Jag ska nu få en GPS till min bil. Tacka gudarna för det! Mina värdföräldrar hade jättedåligt samvete, och det med all anledning. haha. Fy!

Inatt ska det tydligen snöa här, detta gör att skolorna nog är stängda imorgon. De är sådan pussys här borta. Så fort de ens hör att de ska komma en flinga så är de redo för att gå i ide. Detta innebäri alla fall sovmorgon för mig, för Jodi ska inte åka till jobbet. Wohoo!

På lördag ska jag träffa Julia och Ingela inne i NYC. Kul, kul! Jag måste införskaffa hudlotion, det är så sjukt torrt i luften här! Kommer sluta som ett russin annars. Och vem vill det egentligen?!

Jag saknar mina syskonbarn. Ska ringa dem imorgon. Gud vad jag saknar dem!

Jag pratade med Bladet över videosamtal hur länge som helst i förrgår. Det var det bästa på länge! Man blir så glad av att se folk. Hör av er!

Ibland saknar man folk som inte ens är värda det. Och det är så tråkigt att det ska behöva vara så. Men ibland är det ett faktum! Vad är det med folk nu för tiden?!

God natt så länge! Jag lever. Vilsen stundtals. men jag lever:)

ajje

Nu har jag haft magknip i 5 timmar.Det här kommer bli min död!

Jag vet inte vad som är fel... fel mat för länge kanske. Jag kan inte käka som de här kära amerikanarna. Nej, nu ska det fan bli ändring! Saken är att allt jag har testat, allt från pizza till godis, till körsbärscola till donut, har varit mindre gott. Jag är ledsen folks, men den amerikanska maten är inte riktigt min grej. Nej, imorgon ska jag göra tacos:)

Imorgonbitti ska jag även hämta min väska på hotellet. Undrar hur jag hittar dit bara. Ska bli läskigt och spännande att köra motorväg! Go me!

Sov got bitches!

broadway ffs!!!

Mina damer och herrar, låt mig presentera... en milt besviken Frida.
Igår drog jag mig, som tidigare informerat, in till NYC för att se lite svenska ansikten och höra lite normala röster. Detta var superduper kul! Vi drog och letade efter svenska kyrkan som vi hade hört skulle ligga i närheten av Times Square. Så vi begav oss till 6th, 7th, och 8th avenue och letade (jag kan meddela att dessa gator inte är korta!!!). Efter mycket letande så orkade vi inte mer utan gav upp för att sedan bege oss till Macy's och sedan fika äcklig creme caramel på ett sketet "fik". Där mötte vi upp två andra svenskar och en fransyska, De berättade för oss att svenska kyrkan låg på 5th, vilket betydde att vi hade missat den med ungefär 100m. That sucks! haha..

Vo köpte även biljetter igår till Broadway comedyclub (Ni vet i början på Sienfield, när Jerry står på en comedyclub och "doing his thing", det är den klubben!), vi gick på 9 föreställningen. Det avr lagom kul och väldans dyrt. Man var tvungen (!!!) att köpa två drycker var minst. Jag köpte två sprite. Detta gick på 13 dollar.... rena rama rånet! Efter detta tog jag en taxi ner till 42nd stree för att sedan bege mig hem till livingston igen. Detta var nämligen den sista bussen som gick denna dag. så 12.30 begav jag mig tillbaka till mitt hus. Men innan dess var det ett enda virrvarr kan jag tala om. Det är inte lätt att hitta på en bussterminal som har 6 våningar!

Jag, Julia och Elin åt lunch på Friday's, supergott och tokigt bra servce! Innan jag hann blinka så hade vår servitrs bytt ut min dricka... den var inte ens slut innan! Man får som sagt vr drick hur mycket man vill på friday's. detta är bra när man är törstig, annars är det mest en kissnödigfaktor. Efter maten, som man dessutom orkar typ en dtredjedel av för att det är mat för att föda ett helt afrikanskt land på en tallrik (japps. Jag äter som en tredjedel av ett afrikanskt land!), så kommer han fram med en fet efterrätt till oss. Det avr seriöst bland det godaste jag ätit! Vam brownie med kolglass och kolasås. Lite lyxigare gjort än beskrivet. Tack du kära servitris som fick 6 dollar i dricks!

Det var en tokigt rolig dag. Och jag ska berätta resten om mitt stora äventyr snare ikväll. Nu ska jag till Livingston mall och träffa en annan ny nanny som heter Jenny. Det ska bli kul. Undrar hu hon ser ut. Maybe I will come see her and leave.

toodles

Jag är så konfunderad så.

Ja, jag sträcker nu ut en hand till alla jag känner för att be om hjälp: HJÄLP!
Jag googlade mitt eget namn (Ja, ni får skratta... men jag vet att ni också gör det då och då!), och då kom den här linken upp:

http://tengum414.blogspot.com/2008/11/kolla-frida-vejdal.html

jag fattar nada. Efterso jag även är den enda frida vejdal så måste ju detta va menat till mig? Eller? Hjälp!
Jag blir så nyfiken och så konfunderad... mest nyfiken.. och lite irriterad på att jag inte fattar någonting. Vad är det ens för bid liksom?

Imorognbitti kl 10 ska jag ta bussen in by my self till NYC för att träffa lin och julia på times square. det blir en dag av shopping och mat. WIIHOOO!

God natt alla fagra.

Har förresten kikat in på svt för att förspana lite på mia och klara och det ser lovande ut! Fick mig några rediga skratt av bara dessa små klipp! Och pralinen och linan... bra initsiativ! Kan detta filmas? Jagvill se. Pussa på sixten och glöm inte säga att jg älskarn, varje kväll!

Jag sakanr mina barn där hemma. Mia.. vad vill Tuva ha i present inför den kommande stora dagen? Tänkte la skicka över något special;)

nu ska jag se en spansk rulle. tjingelig!

JIPPIEEE!

Ja. Det är många saker som gjort min dag idag!

Till att börja med så ringde Jodi till min Area Director, Nicki, som hade kontaktat Tracy (organisationsledaren på orientation förra veckan) och Tracy hade min väska som jag trodde att jag hade sett min sista glimt av! YES YES YES! Nu får jag tillbaka mina bästa tröjor, min mössa, mitt telefonkort och mina hörlurar! wohoo

Sedan är det nu även bestämt att Katrin med syster kommer att anlända till mig den 13 april för att stanna i två veckor. Ja, ni hörde rätt gott folk. Inte bara En... utan Två veckor! Gud va glad jag blev.

Sedan ringde jag och pratade med min mamma och pappa och syster, som alltid gör mig glad.

Var på ett annat Mall idag, det var större och spexigare. Men jag gick mest och kikade in saker... det var bara massa Gucci och Prada och Fendi och Bloomingdales och affärer med pastellfärgade stickade tröjor och blusar med blommor på. Jag kände att jg kunde hoppa det för dagen faktsikt. Vill in och kika i NYC nu. Drar nog in imorogn för att shoppiloppa lite och fika med Elin från au pair oientation. Hoppas Julia hakar på också! Skulle vara så megakul!

Nu ska frittan upp och tvätta alla barnens sängkläder. Men innan jag gör det så vill jag lämna ett meddelnade till min käraste vän. Jag tänker inte säga det här bara en gång, men jag vill att du tar åt dig lika mycket varje gång! Jag älskar dig och är rädd om dig. Och det här är det mest seriösa jag sagt till dig i hela mitt liv. Jag vill att du förstår det! Veto! VETO VETO VETO VETO VETO! För i helvete! VETO! Jag är rädd om dig. Och hade jag varit hos dig att jag kunnat löst det. Men nu ligger allt i dina händer. SDå snälla, för en gångs skull. Gör som jag säger brudfan!<3

hejdå vänner och bekanta. Slinka och slanta.

Kvart i elva. Trött och sentimental.

Ja.. första gången som jag riktigt, riktigt, riktigt är lite hemsjuk. Tessan ringde mig för några timmar sen och jag blev så glad av att höra hennes röst att det kom tårar till och med. Sen tittade jag på ralles berömda film på youtube och allt bara fortsatte. Winnerbäck och foton. Jag saknar er.

Jag tror att det är nyttigt, i måttliga mängder. Det gör saker lite mer verkligt när man vet att det här inte är ens vardag egentligen. Jag försökte förklara för en annan nanny att allt hela tiden känns som att det är på film, för allt sådant som jag aldrig gjort, allt sådant man bara sett på film. Det är här nu. Jag trallar in på starbucks och alla pratar engelska, jag betalar med främmande valuta och har faktiskt inte riktigt någon aning om hur mycket jag betalar. Jag förstår mig ju för fan mig inte ens på hur man handlar som en vanlig människa i det här landet haha. Men samtidigt som allt känns så annorlunda och bra så är allt lite jobbigare. jag älskar er. Jag saknar er.

Jag har ingen här att dela saker med. Ingen som känner mig än. det är tufft. Katrin och Malin kommer och bor hos mig i två veckor. Och sen kommer min familj hit. Världens bästa familj! Mamma.. om du läser detta så pratad ejag med Jodi ikväll, och hon sa att den bästa  tiden för er att komma förmodligen avr under sommaren för då är alla barnen på sumemrcamp största delen av dagarna, förutom ryan för han är borta hela sommaren. Dock är det varmt här. Så då föreslog hon april, men då kommer min Katrin. Så kom till sommaren! (Dock inte den 15-22 aug för då vill de att jag ska följa med till deras beach house)

Jag träffade barnens morföräldrar härom dagen:). det visade sig att jag och morfarn hade samma födelsedag och jag hade samma namn som hans mamma, så jg var välkommen in i släkten! Missförstå mig rätt nu mina kära fans, jag trivs jättebra med min familj! Och jag saknar er samtidigt. Så är det. Blir kanske lättare när allt annorlunda blir till vardag. Jag behöver mer folk omkring mig helt enkelt. Imorogn ska jag till ett annat mall och på lördag ska jag nog in till NYC och träffa några flickor från au pair care kursen vi hade förra veckan. skoj! Sen på kvällen är jag medbjuden å bio med en nanny som heter lily som jag träffade idag:). Kan ju vara skoj att träffa henne och hennes kompisar1

Det värsta är att alla här är äldre än mig  vilket betyder att jag är typ den enda som inte får gå ut på krogen... jävla höga åldersgränser! tacka vet ja Sverige!

Nu ska jag sluta böla. har varit en lång och rätt tuff dag faktiskt. Imrogon ska Bill ta ungarna till skolan och Jodi är hemma så hon tar riley till dimonds gymnastics vilekt betyder att frittan är ledig till halv ett! wohooo.

Åter igen. Jag saknar er! Glöm mig inte... I'll be back!

<3

dom dom dom dom dom dom (hajenmelodin ni vet...)

jajjeman. har sitter jag nu. Nagra timmar senare och kiakr bara in for att meddela att jag for forsta gangen avr pa affaren sjalv. jag skulle inforskaffa lok och agg och smor och kakao,.... detta tog mig over en timme. Det ar sadana har saker som far en att i panik nar mans star dar i kassakon och kortet inte vill funka nar dem bakom star och suckar... och man i panik forsoker forklara att jag aldrig har gjort det har i HELA MITT LIV.... det ar da man vill hem igen. Dar man kan betala med sitt javla visakort!

Jag kom aven pa nar jag kom hem till ett tomt hus klockan sex p-a kvallen.. att det finns ingen som ar vaken hemma som jag vagar ringa till. Skatastrof!

Men men.. nu ska jag hacka lok och grina lite, sen ska jag steka mig ett par rediga kottbullar.

Talk to you later folks.

Unsdag. Ja, de ar nurmalt.

Luke och Ryan ar i skolan, Riley "tar en nap" och Bill sitter i kallaren och speal X-box. plotsligt ar huset tomt. Vad gor man?
Jo 1. Man undviker katten lucifer (Det ar itne hans riktiga namn, han riktiga namn ar Dewey, men som man brukar saga... tomato tomato).
2. Man satter sig vid datorn pa overvaningen... efter att man bytt tvattmaskin och dammsugit trappen.
3. man plockar upp alla pussel som de tva Rileysarna har slapat fram och lagger ner alla dress upklader i sin lada igen.
4. Man tommer diskmaskinen och fyller pa med disken sen lunchen man lagade.
5. Man andas.

Mamma... ar du inte stolt over mig? jag ar alldeles vuxen och dan:)...

Idag kommer det bli lugnt for mig. Bill tar med Luke och Riley p[ ryans traning ikvall, Jodi jobbar som vanligt till sent och jag har inga planer. Sa da har jag tid att dra mig ner till The mall for att kopa harspray och sedan vidare till best buy for att inforskaffa en ny mp3. De har rea nu och jag behover en ny. Innan detta skall jag dock laga svenska kottbullar till barnen, far se om de gillar dem... :)

Katrin och hennes systeryster komemr nog hit den 13 april for att stanna en vecka! Superkul! da ska jag ha hunnit tagit reda pa det basta om det mesta sa jag kan styla lite for mina sma svenskar:D. Bill tyckte att det var helt okej om alla mina svenska tjejvanner kom hit och bodde har. Jodi undrade om alla i Sverige avr blonda och blaogda. Jani, vad ska man saga. haha... de har dock varit i norge och kom pa det sattet fram till att det nog fanns morkhariga i det lilla landet lagom.

Nu ska jag se om jag kan ta mig ett apple kanske:), frukten har ar asgod sa har ars! samtidigt ska jag fortsatta forsoka mig pa att forsta min nya telefon, den ar knepig den:P... alla ringer forresten fel har! Jag har pa en vecka ungefar fatt tre felringningar om dagen. Men imorse fick jag sms av tessan min tessan som for narvarande befinner sig i Sacramneto idioto. Hon hade dock skrivit smset pa engelska vilket gjorde mig ypeprligt konfunderad, Vem var detta? Som skrev Hun till mig? Men visst var det tessan allt:D, hon forklarade bara for mig att hon blev sa javla frustrerad nar man skulle stava ut svenska ord, det blev da jag blev glad over att ha en telefon med uppfallbart tangentbord. Allt blev sa mycket lattare for mig. wihooo

Adjo. (Och nej Mia, det later inte nonchalant!)

tisdagsafton toodles.

5 filmvisningar av den där j*vla high school musical senare...Goderafton mina folks.

Idag har jag haft min första riktiga arbetsdag. Jag började iofs jobba lite senare än vanligt eftersom Bill inte jobbar just nu. Jag började jobba vid hlv nio, klockan nio kom det Alexis och lekte med Riley och sedan tog jag med mig Luke och Riley på min första playdate hemma hos två små pojkar som heter Ethan and Ben. Vi var 6 barn och 3 nannys. Det där så roligt hur allt funkar här! Men allt gick super..

Så när vi kom hem satte jag en lite väl grinig Riley framför ett avsnitt av scooby doo och Luke började leka med bilar, Jag själv tog mig faktiskt friheten att städa och sortera böand deras tusentals leksaker. Bland annat så sorterade jag upp Lukes bilar i en väska, det visade  sig att han hade 250 småbilar. Galet med leksaker i det där rummet alltså. Och det roligaste av allt är att de har två lekrum. TVÅ! Sedan lagade jag lax á la Sara och tvättade några maskiner tvätt. Se mamma... på bara en vecka har jag förvandlats till en riktig husmor. Jag kör ju till och med minivan och delar ut snacks till barnen. Får dem att äta grönsaker och bäddar min säng. det här är helt crazy haha:D

jag har införskaffat en tokigt snygg sjal som min bror kommer gilla, och även två jackor som kommer gillas av alla med bra smak! Kanske inte mamma iofs, eller mia. haha.. dja dja.

Bill har införskaffat ett nytt snowboard wii, så jag ska nog dra upp och lägga en laddning i torktumlaren och sen ska jag nog toppa highscorelistan där med. stackars barn säger jag bara,,,, jag är för tävlingslysten för det här.

The superbowl..

Jajjemän. Jag har gett min värdpappa som uppgift att lära mig amerikansk fotboll. Idag var min första lekion. Det är svårt faktiskt, speciellt när man inte fattar vad Bill säger. Jag uppfattade vissa saker, tillexempel att man äter snack när man tittar på det. Efter två timmar utav matcher (Jag lärde mig även att vi hatar philly, och att jag har en phillykeps i mitt rum inte är uppskattat... av någon!) så tröttnade jag och begav mig in i lekrummet för att återigen toppa highscorelistorna i Wii Fit. Jag lyckades med mitt mission, gick tillbaka ut till tv-rummet och kände mig nöjd över att ha slagit ut småpojkarnas toppresultat.

Nu sitter Bill och Ryan ute vid tvrummet här nere på min våning och dödar varandra i Xbox spel. Detta kan man märka på deras oerhört kärleksfulla ord de skriker till varandra. Jag älskar den här familjen. Ryan har spenderat de sista kvällarna med sina killkompisar här. Det snackas om tjejer hit och sport dit. Om vem som frågat chans på vem och att någon Mark har förhållanderekordet på 2 veckor nu. Jag saknar den tiden. När förhållande(!!)rekordet var på tå veckor ( Inte för att jag är den där 8-års bruden men...) och när man blev tillsammans av att ringa på telefonen och bara langa upp en snabb fråga. "Du, btw... har du lust att dejta lite kanske?"... inte som sara hade sagt. Mia.... du vet vad Sara säger. Till detta avnjöt de pizabagels och hotdogs i smördeg. Ja ni, amerikanare säger jag bara...

Jani.. dagen i ett nötskal. Frittan går upp ur sängen, satte klockan på nio, vaknade halv nio men satte mig och bloggade lite och pratade lite på msn med dem vars klocka inte var nio. Sedan tog jag mig upp till mitt badrum, satte på den asknepiga duschen (Jag fattar faktiskt itne varför all elektronik och manicker av olika slag måste vara så konstiga här!), och sedan kollade jag så att min hårfön och min plattång funkade i min nya adapter. Det gjorde dem. Dock inte med sin svenska superkraft, men de funkade:).

jag tog mig sedan upp på övervåningen och blev då attackerad av en treårig tös som ville spela Zingo (Barnbingo). Efter våra 50 rundor utav detta avnjöt jag en smörgås och en tokigt söt yoghurt för att sedan bege mig till The mall. Jga kan säga så här.. mycket kläder, många affärer, mycket spex och flex.. men fy fan vilken klädstil de har alltså! haha
Som tur var så fanns där ett flertal footlocker affärer och ett antal skateaffärer samt några kepsaffärer. Detta blev mitt tidsfördriv under ett par timmar när Luke var på "Stoppa upp din egen nalle och klä sedan upp honom i eb high school musicaltröja-party". Efter detta så gick jag nöjt hem med en kasse med två läckra jackor i och en mage med sin första meatballsub i och Luke gick nöjt hem med ett stort pappershus med en nalle och lite teckningar i.

Imorgon är det röd dag här, så alla är lediga och jag ska umgås med Anette, den norska au pairen:). Hon verkar jättetrevlig! Det är ltie kul att Alla, alla, alla här har en nanny. Tur för mig iofs, för då lär jag väl lättare träffa folk... som den associala människa jag är! Jag tror att jag ska börja dagen med en joggingrunda faktiskt, om det är lika varmt som idag. Har iofs ingen Mp-3 eftersom hörlurarna till min telefon låg i väskan som smartasset glömde på hotellet... (Båda två!!!), men träningskläderna ligger bara där och väntar på mig. Det är dags.

Nu ska jag gå och tvätta mig för att sedan se om jg kan, efter ytterligare ett till försök, få igång american history X. Människorna i det här landet har tydligen aldrig sett världens bästa film! Det är skandalöst! Och frittan ahr kommit till deras rescue! .... annars har jag ju alltid kabeltv på rummet.

Good Night dudes



Godermorgon godermorgon

Jag skulle vilja börja med att välkomna min nya adapter in i mitt liv, utan den skulle jag antagligen dö. 
Välkommen!

Ja, som sagt var, Min Svenska, medtagna adapter var ju lite vrång och vägrade att fungera, så igår tog min värdmamma ner mig till Bell air för att köpa en ny sådan. Det fanns och nu är all min elektronik vid liv igen! Allt utom min vackra plattång, som tyvärr inte fungerar i det Amerikanska landet. Det blir väl till att köpa en ny idag, jag ska nämligen till "The mall", wohoo!

Jag är också lite halvirriterad på mig själv för att jag lyckades glömma en av mina väskor på hotellet i torsdags, i den låg mina finaste tröjor. Nu är alla borta. Igen har sett spår av min fina väska. Så om du ser den. hör av dig för fan! detta ger mig ju o andra sidan en större anledning till att köpa lite kläder (Jag menar, detta är ju något jag aldrig annars hade gjort!)

Jag har nu  hunnit avverka en veka i detta megaland och har under tiden haft det väldigt kul, believe it or not;)! Jag har nu en ny telefon, så alla som vill nå mig någon gång... här är numret, +1 973 714 00 11, tänk dock på att det är rätt dyrt att ringa, inte lika att skicka sms iofs.

Liten update bara: Idag ska jag besöka the mall, testköra


snabb update...

hej mina alskade vanner! Jag saknar alla er obeskrivligt mycket och just nu kanner jag mig ratt ensam faktiskt.... det har ar tuffare an man kan tro ska jag saga er. jag ar tokigt trott! Har sovit valdigt lite alla natter och allt ar lite upp och ner. Adaptern jag hade med mig passar inte mina kontakter, sa alla mina elektriska saker ar den kommande tiden otroligt meningslosa! haha. Nar de skulle hamta mig pa hotellet idag sa kom de i den stekiagste stekigaste bilen av alla overzised bilar ni kan tanka er. En enormt stor, tokigt snygg chrysler.... med elektrisk baklucka. jag visste inte ens att det fanns! haha.

sen pa vagen hem sa aker vi forbi en massa tokstor hus... Jodi sa att det fanns allt fran sma lador till stora mansions men att deras hus verkligen itne var ett mansion, sa jag skuklle inte tro for mycket. Tillslut kommer bilen fram till huste, ett TOKIGT snyggt hus, storre och finare an nagon villa jag kan komma pa i nypan! HELT CP! allt ar assnyggt, varldens st;rsta tv-apparater och alla soreters spel och leksaker ni kan tanka er. en enorm stor kyl! Den ar helt sjuk! Och ett matforrad nere i kallaren dar jag bor med hur mcyekt saker som helst. De har fan cola for flera ar! jodi och bill ahr till och med en oppen eldstad is itt sovrum, som givtevis ar helt tokigt stort. Sa materiellt sett lider det ingen nod pa mig! Jag har allt jag behover och mer dartill:), allt utom er.

Det ar valdigt onyttig mat har, tro det eller ej haha! Vi var pa mc donald's i forrgar och skulle bestalla mat. Vi tog en vanlig burgare och en liten cola tack... men nej,... de hade inga sma koppar sa de och tittade jattekonstigt pa oss. jaha sa vi, da tar vi val en mellan da. muggen med cola vi da fick avr storre an den storsta muggen vi har i sverige. Det ar helt stort har!

Familjen ar jatte snall! Jag kanner mig valkommen och allt ar bra. Stort hus, mycket att gora, trott huvud ochh lite tomt hjarta bara. Imorogn ska jag nog ga pa bio me dden norska au pairen och hennes kompisar. sa det kan nog bli skoj!

Jag vill att ni ska veta, att jag saknar er mer an mest. Det kanns konstigt att skriva utan vara svenska fina bokstaver. och jag alskar er alla!

XoXo
Amerikanska frittan.


God morning

Gårkvällen var toppen-loppen! Sa hejdå till Linda och Fia, tufft att lämna tuffa brudar. Men nu är det gjort. Som ett plåster.

Katrin sa precis godmorgon över axeln på mig, jupp... ett ragg fick man med sig hem vill jag lova! (Vågen för mig) Nu ska hon göra varm choklad till mig och sen ska vi göra klart det sista i tvättsugan. Jajjemän, tro det eller ej, men Frida har skapat ihop lite vuxenpoäng i form utav att boka tvättstugan!

Sen kommer min syster:)

Tjing

Fredagsfrittan är numera en väska mer redo.

Ja.. Nu har jag plöjt och plogat ner massa termobyxor och träningsskor och allt annat ditten och datten i ytterligare en bräcklig resväska. Jag hoppas till gudarana att de håller så inte alla mina privata ägodelar åker ut på flygplatsgolvet. ujujuj.

Kvällen kommer att spenderas med mina kära brudar, de som har så pass lite liv att de är lediga ikväll vill säga;). Det kommer bli tufft. Nu börjar alla hejdåkramar att komma över en, fast verkligehetn har nog fortfarande inte kommit ikapp mig. jag kommer fortfarande att spendera de kommande helgerna på våra worldsmashing nattklubbar i nypan, och jag kommer fortfarande att sitta och käka sushi med min syster dagen efter.

Gud... come catch me när världen rasar samman. Jag har också kommit på min dubbelmoral. Jag läste igenom mina gmla bloggar och insåg att jag hade smutskastat USA lite för ungefär ett år sedan, och nu drar jag dit. Men som en liten ursäkt får man väl skylla på att de nu byter president till något bättre.... hoppas vi. Vilket kanske tyder på nya tider:). Sen kommer ju jag också dit och gör en insats;)! wohohoooo

hörs imorgon en sväng.

Adios

Tänka sig ...

Tänka sig att när man går ut på bloggen igen efter en sisådär 6 månader så måste man spendera hur lång tid som helst på att fixa allt som legat och dammat till sig. Ungefär som att vårstäda i sommarstugan. Så det här är alltså mitt egna lilla torp. Välkomna.

Frittan goes Amerikat!

Hej hej mina damer och herrar. jag är just nu lite skruvad och lite bitter på en och samma gång. På något konstigt, men också oerhört jobbigt, vis så förvsann världens längsta inlägg som jag tagit mig tid att skriva. Men jag ger mig påt igen!

Det är nu tre dagar kvar tills jag lämnar landet lagom för att dra till Staterna. japps... tre fjuttskruttiga dagar. Så jag bestämde mig för att bloggen var ett smart och smidigt sätt att, så att säga, "keep you posted" om mina satyg och snesteg. Men innan jag börjar att dalta om det ena och det tredje så måste vi klargöra några saker som hädanefter gäller på den här bloggen.

1. Kära storasystrar, eller alla ni andra som anser att ni har rätt att ta er vatten över huvudet. Alla mina små felstavningar eller på tok för snabbt skrivna ord skall Icke och åter Icke kommenteras utav er! Jag har mina små brister.. men dem är bra dem!

2. Jag har även insett att mina päron nu kommer att besöka den här bloggen, så jag kommer att vårda språket och kanske hålla lite i mina tyglar än vad jag behövde innan då jag ahde en läsare.. Johanna.............................. och förlåt mamma och pappa för att jag kallade er gamlingar i ett inlägg nedan. Det var på ljug, ni är en riktiga ungknuttar i era bästa dar!

3. när jag är lite deppig så ska ni peppa satan! Men när jag mår bra får ni inte gnugga mitt asnikte i era gottepåsar. Jag vill inte höra något om snickerslatte på geroges, tvåfiliga motorvägar, lingonsylt, bonde söker fru, saltlakrits, nya mia och klara avsnitt eller annat svensk gott som jag kan tänkas sakna i framtiden.

Japps.. det var det för nu, men det kommer nog mera trivselregler om jag känner mig själv rätt.... vilekt på gör på något vänster.

Jag har suttit timme ut och timme in idag med ett pre departure project som vi alla ska göra för att lämna in till våra arrangörsmojsigojser ochsedan vidare till våra blivande värdfamiljer. Jag är sämt alltså, ha rhelt släppt allt som har med plugg att göra. Jag tabbade mig till och med i Word! Vad pinsamt för en som gått media ändå... Pinsamt!

Jag funderade på hur man skulle kunna skita i att göra det, rymma till bättre platser.... räknade ut avståndet till tågstationen, men insåg sean att youtube låg mycket närmre till hands. Så därav tillbringade jag mina kommande två timmar på youtube och msn för att disskutera allt från böcker till björnbajs. (Mamma och pappa... jag pluggade, det vet ni! sådant där rabalder om att skjuta allt på morogndagen är inte min grej!)

Helst av allt skulle jag vilja tillbringa kvällen i en saddosäck med en corona i handen och skartta åt bisarr humor med mina kära syskon, men tyävrr har Nyköping drabbats av magsjukan, så jg håller mig borta från alla smittorisker... det vill säga.. alla med sjuka barn eller egendrabbade.. vilket betyder alla utom jag själv. Så jag lever i celibat just nu.

Ska packa och dona och skriva klart arbetet... jag har nämligen bestämt mig för att ta en paus ända tills imrogon med den där skiten, men som sagt var.. jag är inte den som skjuter allt på morgondagen

(Mamma... när du känner att du inte förstår på grund utav mina många slintar på tangentbordet, så hör av dig.. jag är din tolk 24/7)

Nu ska jag avsluta kvällen med lite mer musik, lite mer humor och liiiiite mer positivt tänkande.

Jag kommer sakna er alla. Det vet ni.

Hasta la vista baby!